2023.03.25-26. – U20 és U18 Téli Dobó Magyar Bajnokság – Veszprém

Veszprémben rendezték meg az U18 és U20-s korosztály téli dobó országos bajnokságát. A korosztályok legjobb diszkoszvetői, kalapácsvetői és gerelyhajítói gyűltek össze a királynék városában.
A békésiek három versenyzővel szerepeltek az U18-asok között öt versenyszámban és minden indulás egyéni csúccsal végződött. Emellett pedig kitűnő helyezésekkel és éremmel…
Ebben a korosztályban a 2006 és 2007-ben születettek versenyeznek. A békésiek mind a fiatalabbak közé valók, 2007-esek.
Kiss Petra kezdte a szerepelést. Diszkoszvetésben, új egyéni csúccsal, 27,55 méterrel döntős lett, ahol végül a hetedik helyen végzett. Utána Wágner Ádám állt a dobókörbe, aki 90 centiméterrel maradt le a döntőről. 35,65 méterrel a kilencedik helyen fejezte be a versenyt az esős időben. Másnap a gerelyhajítás következett. Garai-Balázs Endre óriási egyéni csúccsal, 47,21 méterrel kezdett. Döntőbe jutott, ahol nyolcadik helyen végzett. Végül lány gerelyhajításban, Kiss Petra állt oda a dobóhelyre és hatalmas egyéni csúccsal, 40.22 méterrel ezüstérmes lett, a legjobb 2007-es születésűként.
Ezzel atlétáink befejezték téli versenyidőszakot. Régen volt, hogy két érmet is szerzett az egyesület, hiszen Kiss Petra ezüstérme mellett korábban Durkó Szilárd is a dobogó második fokára állhatott magasugrásban.
Most a munka időszaka következik, de már bő négy hét múlva ismét versenyek lesznek, kezdődik a szabadtéri szezon…