2023.04.16. – Körös-körül Jótékonysági Futóverseny – Békés

A Békési Fiatalokért Egyesület és a Békési Diákok Atlétikai Clubja immár harmadszor rendezte meg a Körös-körül Jótékonysági Futóversenyt.
A befizetett nevezési díjakból idén részben a Békési Tűzoltóság eszközállományát fejlesztették, egy Lifepak 500 AED típusú félautomata defibrillátor készülék megvásárlásával.
A részletes eredmények itt találhatók meg: https://www.bekesifiatalokert.hu/365-eredmenyek-a-iii-koros-korul-jotekonysagi-futoversenyrol

Az eredményesebb Békési DAC-os versenyzők a következők voltak.
A félmaratoni távot Bíró András nyerte, ideje 01:28:34 volt. A 35 év feletti kategóriában Durkó Krisztián győzött Ilyés Tamás előtt.
Az 5 kilométeres távot Molnár Gergő nyerte Molnár Bence előtt. Így a szakosztályok közötti versenyt az atlétikai klub nyerte meg. A Molnár testvérek mellett Wágner Ádám szerepelt a csapatban.
A hölgyek 5 kilométerén Szatmári Judit második helyen ért célba. A 15 év alatti lányoknál a szintén 5 kilométeres távon Sánta Sára a dobogó második, míg Pribojszki Panna a harmadik fokára állhatott. Baji Fruzsina pedig különdíjas lett.
A női 10 kilométert Balogh Julianna nyerte.
A családi futásban harmadik helyen végzett a Pribojszki család. Az 1973 méteres futáson Samu Hanna ezüstérmes lett a 12-13 éves lányok között, míg Szabó Tímea bronzérmes a 10-11 éves lányoknál. A 8-9 éves lányoknál Vass Loretta második, míg Ács Lotti a harmadik helyen futott célba.
Az 50 méteres futásnál a dobogó tetejére állhatott Szabó Péter, míg a harmadik fokára Szabó Benett.