2023.03.04. – II. Mártélyi Keringő

A tavalyi év után, ismét megrendezték a Mártélyi Keringő nevű futóversenyt, amelyen közel 200-an indultak el. A csendes Tisza parti üdölőterületen a versenyzők egyéniben és váltóban futhatták le a hatórás távot. Ez a verseny azért is volt népszerű, mert sokaknak felkészülés volt a hosszabb, nagyobb versenyekre és már az idő sem volt nagyon hideg.
Reggel kilenckor rajtoltak el a versenyzők, köztük két Békési DAC atléta, Ilyés Tamás és dr. Bocskay Árpád. 1030 méteres köröket teljesítettek az indulók. Ilyés Tamás már a tavalyi alkalmon is remekül versenyzett és most is végig vitte a kitervelt taktikát. Okos kezdéssel, jó beosztással egyenletesen futott, így 69,6 kilométert teljesített és az összetettben hatodik, korosztályában a negyedik helyet érte el. dr Bocskay Árpád felkészülését betegségek tarkítottak, még előző héten is megfázással küzdött, de így is remekül kezdett és nagyon jól futott 30 kilométerig. Itt volt egy erős holtpontja, amiből azonban szerencsésen felállt és a verseny második felét nagyon szépen hozta. Árpi 50,9 kilométert teljesített, amivel korosztályában a 19. helyen végzett. Mind a ketten az év ezen szakaszában lévő állapotukhoz képest nagyon jót mentek. Külön köszönet a frissítő csapatnak, Lukács Katalinnak, Kun Szilviának és Balázs Sándornak, akik nélkül a fiúk nem tudtak volna ilyen jól teljesíteni.
Rajtuk kívül még két békési futó teljesítette a versenyt. Fekécs Edit korosztályában a 11. lett és 53 kilométert teljesített, míg Dankó Bálint 14. helyen ért célba és 56,1 kilométerrel végzett a versenyen.