2023.02.04-05. – Fedettpályás U16-os Országos Bajnokság és MASZ verseny – Budapest

A 2023-as év első versenyén jártak a Békési DAC atlétái. Az U16-os korosztálynak országos bajnokságot, a felnőtteknek pedig egy nyílt nemzetközi versenyt rendeztek egy időben, hatalmas mezőnyökkel.
Az országos bajnokságon Durkó Szilárd szállította a nagy eredményt. Szilárd a 2008 és 2009 születésűek mezőnyében magasugrásban versenyzett. Legfiatalabb indulóként, óriási izgalmak után, ezüstérmet nyert. Szilárd – 13 évesen – hatalmas egyéni csúccsal, 170 centiméterrel szerezte ezt a nagyon értékes eredményt. Aki ismeri a felkészülési lehetőségeinket, főleg magasugrásban, az tudja igazán értékén kezelni ezt az eredményt.
A magasugrás előtt Szilárd 60 méteres gátfutásban is szerepelt, ahol a B döntőben harmadik helyen ért célba 9.60 másodperccel. Domokos Bernadett távolugrásban indult, ahol biztató kísérleteket mutatott be, de sajnos mind a három ugrását belépte. Ennek ellenére látszott, hogy Berni nagyon sokat fejlődött, idén nagy eredményeket érhet el.
A MASZ nyílt versenyén Rózsavölgyi Szabina 60 méteren futott egyéni csúcsot, 8.60 másodpercet, amivel korosztályában 10. lett. Molnár Gergő 400 méteren, 54.24 -el futam második lett, de rálépett a vonalra a táv elején és így kizárták.