2017.11.17 – Évzáró vacsora

A 2017-es évad az egyik legsikeresebb év volt a Békési DAC történetében. Ennek megünneplésére érkeztek atléták, szülők és támogatók a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ebédlőjébe.

{modal href=”http://www.bekesidac.hu/images/20171117/1.jpg”}{/modal}

Az egyesület ebben az esztendőben, az országos bajnokságokon két arany -, hat ezüst – és nyolc bronzérmet szerzett (tavaly ez összesen négy ezüst és négy bronz volt). Országos bajnoki érmeket nyertek Veres Fanni, Szilágyi Emma, Fodor József, Gyöngyösi Terézia, Nagy Réka és Szabó Sándor.

Szilágyi Petra kimagasló évet zárt (mind a három fajta éremből gyűjtött egyet), két számban is aranyjelvényes minősítést ért el és gerelyhajításban közel került a válogatottsághoz.

A legjobb férfi és női versenyzőt is díjazta az egyesület a vacsorán. Régi adóságot leróva, a nekik járó díjat idéntől két, fiatalon, balesetben elhunyt atlétánkról neveztük el, családjaik beleegyezésével.

{modal href=”http://www.bekesidac.hu/images/20171117/2.jpg”}{/modal}

Így a Csávás István emlékdíjat, Balasi Imre kapta, aki felnőtt országos bajnokságon, 400 méteres gátfutásban bronzérmes lett.

A Varga Irén emlékdíjat pedig Nyeste Ágnes kapta, aki ebben a versenyszezonban egy arany, két ezüst és három bronzérmet szerzett és megtartotta a válogatott kerettagságát. 

Elmondhatjuk, hogy méltó helyre került mind a két emlékdíj. 

További fotók a Facebook oldalounkon érhetőek el itt: Fotók