2013.07.26-28 – Felnőtt Országos Bajnokság

Budapesten a tavaly épített, nemzetközi szintű Ikarus pályán rendezték meg a 2013. évi felnőtt országos bajnokságot. A nyár legmelegebb napjain, a rekkenő hőségben tartott három napos versenyen a Békési DAC atlétái ragyogóan szerepeltek.

Az első nap Nyeste Ágnes 400 méteres síkfutásban indult, ahol a mezőny legfiatalabb versenyzőjeként, 58,60-al az ötödik idővel jutott a döntőbe. Még aznap, Botos Zsolt 800 méteren, új egyéni csúccsal – 1:55,77 – a tízedik helyen futott be. 

Másnap Hortobágyi Anikó 100 méteres gátfutásban, új egyéni csúccsal jutott a döntőbe, ahol egy óra múlva a hetedik lett 15.07-el. Közben Hortobágyi Jánosnak gerelyhajítás közben sajnos ismét megsérült a könyöke, így nem tudott sikeresen dobni a selejtezőben, pedig éremért küzdött volna. Nyeste Ágnes közben a 400 méteres döntőben a ragyogó ötödik helyet szerezte meg. A mezőny második legfiatalabb tagja is 3 évvel volt idősebb nála. A nap utolsó indulója, a három év után visszatért Balasi Imre volt. A 400 méteres gátfutás előfutamában 53.85-el ötödik helyen jutott a döntőbe.

Másnap Imre nagy csatában hatodik lett, századra ugyanannyi időt futva, mint az előfutamban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük