2012.05.21 – Megyei Diákolimia IV. Korcsoportos Többpróba Országos Bajnokság – Békéscsaba

Május 17-én rendezték meg Békéscsabán, a Tünde utcai atlétikai stadionban, a IV. korcsoportos Megyei Atlétikai Diákolimpia döntőt több próbában.

A Békési DAC sportolói ismét remekül szerepeltek. A Tisza Kálmán Közoktatási Intézményt, a fiúknál, Turbucz Tamás képviselte, aki a hideg, esős, szeles időben nagy fölénnyel győzött ötpróbában. A mezőny legjobbját érte el 100 méteren 11,7-tel, csakúgy, mint távolugrásban az ellenszélben elért 541 centiméteres ugrással. Súlylökésben a 11,71 méterrel tovább növelte előnyét, ez azonban egy kicsit csökkent a kislabda hajításban (56,32 m). Végül 800 méteren (2:20,2) viszont remek futással még rátett az előnyére. Így június 12-én Tamás képviseli megyénket Budapesten az országos döntőn.

A lányoknál is békési siker született. A végig kiegyensúlyozottan versenyző Nyeste Ágnes, fantasztikus 800 méteres futásával győzött. A Békési Kistérségi Iskola lány csapata bronzérmes lett Nyeste Ágnes, Kovács Anikó, Veres Fanni, Domokos Tímea, Balog Anikó és Szalkai Adrienn összeállításban.

Gyöngyösi Terézia, a Szegedi Kis István Református Gimnázium tanulója, összetettben a kilencedik helyet érte el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük